Okur yazarım ve her geçen gün daha bir okur yazar olmaya çalışıyorum. Bilinçli yaşamanın okur yazar olmakla mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu salt olarak okumak ve yazmak fiillerine münhasır bir durum değil. Okur yazarlıktan maksadım gündelik hayatta muhatap olduğunuz mevzularda pratiğinize katkı sağlayabilecek ve size bir bakış açısı kazandırabilecek kadar temel bir felsefe ve malumat edinme çabasıdır diyebilirim.
Sergüzeşt-i hayatıma gelecek olursak 91 yılında dünyaya gelmişim. İlkokul hayatım bulunduğum şehirdeki en iyi 3 okulun birinde geçti. En iyi 3 diyorum çünkü her yıl yapılan ve son yılımda benim de bizzat katıldığım bilgi yarışmalarında hep ilk üçe girerdik. Benden sonrasını bilmiyorum tabii.
Lise sınavında ülke genelinde yüzde birlik dilime girmemle hayatımın seyrinde lojistik bir değişim oldu: yeni bir şehre göç ettim 🙂 Ekmek teknem olan bilgisayarlarla tanışıklığım ise lise 2 zamanlarına tekabül eder. Daha Windows’a ısınamadan Linux Kullanıcıları Derneğine takılmaya ve HTML&CSS yazmaya başladığımı hatırlıyorum da… İnsan biraz Windows’un keyfini çıkarır, biraz oyun oynar değil mi! 🙂 O gün bu gündür bilgisayarımda ya okur ya yazarım. Bazen acemi bir kaç kod bazen de meramımı.
Dijital dünyayla aramı hep sıkı tutsam ve hep etkili bir son kullanıcı -end user- olmaya çalışsam da lise sonrası yıllar ağırlıklı olarak kalem ve kitap meşguliyetleri ile geçti. Rekorum bir eğitim öğretim yılında 52 kitap ve 12.000 sayfa. Üniversiteden mezun olduktan sonra bu denli okumalar yapamadım tabii ama hiç de terketmedim kitaplarımı. Hayatta en çok lezzet aldığım bir kaç şeyden biri zaten okumak; özellikle iletişim ve psikoloji üzerine. Diğerleri de sohbet etmek, yazmak, eğitim almak yani öğrenmek.
İş hayatında kendime her ne kadar çoğunlukla idari&yönetimsel pozisyonlarda yer bulsam da ya sektör ya da branş itibarıyla hep IT -information technology- alanlarında çalıştım. Bir ara da arabalara merak saldım 🙂 Arabayla tek ilişkim ehliyetim olmasına rağmen forumlarda periyodik bakım rehberleri yazar hale geldim. Yazdığım yazılardan biri: İkinci El Bakım Rehberi -2 (Periyodik Bakımlar)
2018 itibarıyla da işletme & muhasebe tarafımı kanat yapara dijital konular üzerine çalışıyorum. Dijitaldeki güncel gelişmeleri takip ediyor, amatör seviyede kod okuyup yazıyor, online eğitim almaya sürekli devam ediyorum. İzlediğim yol haritası eşliğinde e-ticaret, dijital dönüşüm ve muhasebe üçgeninde yönetim bilişim de denilebilecek bir konsept oluşturdum ve koşturmaya devam ediyorum. Aşağıya bağlantılarımı, ayrıca ağırlıklı olarak kullandığım ve aşina olduğum teknolojileri sıraladım:
- Kod Okur Yazarlığı
- Html & CSS
- Php
- C#
- Java
- Javascript
- İşletme
- Ön Muhasebe
- Dijital Pazarlama
- Dijital Dönüşüm
- Stok Yönetimi
- E-ticaret Süreçleri
- Dijital Araçlar
- Google Sheets
- Microsoft Excel
- WordPress
- Canva
- Yandex.Connect
- Business Manager
- E-ticaret Sistemleri
- Nethesap
- Nebim V3
- Entegra
- StockMount
- Tsoft
- ShopPhp
- XML
- Platformlar
- Windows
- Linux
- Ubuntu
- Linux Mint
- Pardus
- Android
- iOS