Dünyaya gelişim 1991 yılında vuku bulmuş. O gün bugündür hayattayım ve her yıl 1 yaşıma daha giriyorum 🙂
İlkokul birinci sınıftan itibaren hep itibarlı devlet okullarında başarılı bir öğrenci olarak okudum. Bulunduğum şehrin en iyi 3 okulundan birinde geçti ilk 8 yılım. Mutad olarak yapılan bilgi yarışmalarında neredeyse istisnasız hep ilk üçte olurduk. İlköğretim sekizinci sınıftayken de okulu temsilen seçilen 3 kişiden biri bendim. O seneki bilgi yarışmasında açık hava basıncıyla alakalı soruyu ıskaladığımız için birinciliği kaçırmıştık. Hey gidi günler…
Sürekli adı değişen lise sınavlarında -o zaman için OKS idi- Türkiye genelinde hatırlayabildiğim kadarıyla üç bin yüzlerde bir sıralama ile yüzde birlik dilime girmiş, bulunduğum şehirde de 17. olmuştum. Lise hayatımsa daha vasat geçti çünkü herkes benim gibi, hatta çok daha iyiydi 🙂
Hayatımda ilk bilgisayar sahibi olmam 2007 yılına yani lise 2 yıllarıma tekabül eder. HP Pavilion makinamı alır almaz HTML&CSS kodlamaya başlamıştım. Amatör seviyede PHP kodladıktan sonra devam edemedim ama hep iyi bir son kullanıcı -end user- oldum. Lise sonda LKD’ye -Linux Kullanıcıları Derneği- takıldım biraz. Hem Windows hem Linux tarafında iyi bir son kullanıcıydım. Derslerim de fena sayılmazdı 🙂
Üniversite yıllarında kendimi kitaplara verdim. 1 senede 52 kitap, 12.000 sayfa okuduğumu hatırlıyorum. 2014 yılında mezun olduktan sonra kamuda bilgi işlem pozisyonlarında idareci/yönetici olarak çalıştım: donanım, sistem, network vb. konularda aldığım idari görevler sayesinde IT sektörüne ve literatürüne hep aşina oldum. 4 yıllık bir serüvenin ardından kamu hayatına son verdim.
Bir ara arabalara merak saldım. Periyodik bakımda neler yaptırıldığından bile haberim yokken, forumlarda periyodik bakım rehberleri hazırlar oldum. Opel’im ve bilgisayarım sağolsun.

2018 sonları itibarıyla özel sektöre geçtim ve açıkçası işletme yönetimi namına neredeyse hiç bir bilgim yoktu. Kulaktan dolma bir kaç fiş fatura işleminden başka alandaki kavramlara çok uzaktım. Dedim ya iyi bir son kullanıcıyımdır diye 😉 İnternet nimetini sonuna kadar kullananlardanım. Paraşüt, Logo, Mikro vb. şirketlerin bloglarını hatmederek ve uygulamalarını kurcalayarak ne kadar kelime, kavram ve jargon varsa öğrenmeye çalıştım. Nethesap, Nebim, Tsoft derken e-ticaret sistemlerine de aşina oldum.
İşi biraz temellendirip Udemy’den ön muhasebe ve ilerletip genel muhasebe kursları aldım. Bu kurslar, meseleyi anlamamda çok iyi bir temel ve çerçeve oluşturdu bende. Aynı zamanda dijital dönüşüm ve dijital pazarlama konularına da sağlam yelken açtım. Bu konuda da teorik bilgi ve sektörel araçlar -özellikle Facebook Business Manager- açısından hatırı sayılır bir birikime ulaşsam da tecrübe ve pratik açıdan o kadar şanslı olamadım.
Şimdilerde kendimi geliştirme yolculuğuma harcadığım vakit açısından çoktan aza doğru programlama, muhasebe ve ingilizce üzerine devam ediyorum.
Selametle…